Hamilelikte Sigaraya Maruz Kalmanin Zararlari 2

Akciğer dokusunda hasar
Bununla birlikte, IQOS Heets Bronze Sigara Tütünü bu kadar iyi bilinmeyen, hamilelikte ikinci el sigara dumanına maruz kalmanın fetal akciğer gelişimini ne derece etkileyebileceği ve eğer öyleyse, etkilerin ne kadar süreceği.

Bunu daha fazla araştırmak için ekip, bir grup hamile fareyi, Aspire AVP AIO POD Kit filtrelenmiş hava ile karıştırılmış ikinci el sigaraya maruz bıraktı ve başka bir gruba da yalnızca filtrelenmiş hava uyguladı. Yavrular doğduğunda, daha sonra sadece filtrelenmiş havada büyütülürler.

Araştırmacılar, ikinci el dumandan kaynaklanmayan hava parçacıklarından olası etkiyi gidermek için filtrelenmiş hava kullandılar.

Yavrular 15 haftalıkken yetişkinliğe ulaştığında, Vaporesso Renova Zero Pod Elektronik Sigara Elektronik Sigara araştırmacılar akciğer fonksiyonlarının ölçümü, IQOS Heets Purple Sigara Tütünü fiyat doku hasarı testleri ve moleküler analiz de dahil olmak üzere, akciğerleri üzerinde bir dizi inceleme yaptılar. Açıkta kalan farelerin sonuçlarını açık olmayan farelerin sonuçları ile karşılaştırdılar.

Sonuçlar, doğumdan önce ikinci el sigara dumanına maruz kalmış yetişkin farelerin, akciğerlerinde doku hasarı öneren değişikliklere sahip olduğunu gösterdi.

Yetişkin farelerde akciğer fonksiyon testleri, doğumdan önce ikinci el sigaraya maruz kalan erkeklerde tidal hacim (normal solunum sırasında soluk başına ne kadar hava solunur ve solunur)) ve dakika hacmi (dakika başına ne kadar solunur ve solunur) gösterdi ama dişiler değil.

Gen değişiklikleri
Moleküler analiz, maruz kalan farelerin akciğer dokusunun birkaç değişmiş gene sahip olduğunu gösterdi.

Alfa-1-antitripsin adı verilen değiştirilmiş genlerden biri de insanlar için yaygındır. Genin kodladığı protein eksikliği , amfizem ve diğer hastalıklar riskini artırabilir .

Araştırmacılar, bulgularının, akciğer gelişiminin erkek ve dişi fetüslerde farklı olduğunu gösteren çalışmalarla tutarlı olduğunu ve "erkek farelerin, dişi farelerden, akciğer gelişimi sırasında meydana gelen hakaretlere karşı daha duyarlı olabileceğini" belirtti.

Çalışma, deney koşulları altında fareler üzerinde gerçekleştirilmiş olması gerçeğiyle sınırlıdır. İkinci el sigara, insan fetüsleri üzerinde aynı etkiye sahip olmayabilir ve deneyde kullanılan seviyeler, hamile kadınların gerçek yaşamda karşılaştıkları ile aynı olmayabilir.

Bununla birlikte, yazarlar bulgularının doğumdan önce ikinci el duman maruziyeti ile daha sonra yaşamda daha yüksek solunum yolu hastalıkları riski arasındaki bağlantıyı açıklayabileceğini öne sürmektedir.

" Çalışmamız, utero'da yalnızca heets sigara Fiyati (https://ucuziqosheets.pro/iqos-heets/iqos-heets-cesitleri-ve-heets-sigara-fiyatlari) dumanına maruz kalmanın tek başına solunum sistemi üzerinde belirgin kalıcı yan etkileri olduğunu göstermekte olup, utero'da ikinci el sigara maruziyetinin farelerde yetişkin akciğer hastalıklarına neden olabileceğini düşündürmektedir."